Zonsondergang
Berbervrouw
Rifgebergte
Fès Koranschool

Algemene reisinformatie

Paspoort
Het paspoort dient bij vertrek uit Marokko nog minimaal drie maanden geldig te zijn. Ook kinderen moeten in bezit zijn van een eigen geldig paspoort. Een visum is niet nodig.

Gezondheid
Preventieve inentingen voor Marokko zijn niet verplicht, maar worden in sommige gevallen wel aangeraden. Raadpleeg hiervoor de GG & GD of uw huisarts.

Informatie
ONMT
Verkeersbureau voor de Benelux
Louiselaan 402, 1050 Brussel
Telefoon: + 32 22 6466320
Fax: +32 2 646 7376
E-mail: tourisme.maroc@skynet.be

Zie de officiŽle website van Marokko: www.visitmorocco.com

Klimaat
Marokko ligt ter hoogte van de Canarische Eilanden en wordt vanwege het gunstige subtropische klimaat het hele jaar door toeristen bezocht. Aan de Atlantische kust heerst een zeeklimaat met zachte winters en droge, relatief koele zomers. In het binnenland daarentegen heerst een landklimaat met grotere extremen. Hier kan de temperatuur in de zomer oplopen tot ver over de 30ļC. De prettigste maanden om het binnenland te bezoeken vallen daarom in het voor- en najaar. In de winter kan overdag de zon volop schijnen en kunnen de temperaturen heel behaaglijk zijn maar 's nachts koelt het flink af. In de Hoge Atlas is het 's zomers vaak iets koeler en kan er in de winter zelfs geskied worden.

Taal
De voertaal in Marokko is overwegend Frans, maar in plaatsen waar veel toeristen komen kunt u vaak ook met Engels terecht.

Geld
De munteenheid in Marokko is de Dirham (DH) die is onderverdeeld in 100 centimes. Op het moment van actualisatie van deze website krijgt u voor 1 euro ca. 10 dirham. In- en uitvoer van Marokkaans geld is officieel verboden. Pinautomaten zijn in de grote steden te vinden, meestal in de nieuwe stadswijken. Banken, hotels en winkels in de grotere steden en toeristencentra accepteren over het algemeen Visa Card en Eurocard / Mastercard.

Hotelkwalificatie
Op deze website wordt de officiële Marokkaanse hotelkwalificatie gehanteerd. U dient er rekening mee te houden dat de criteria die hiervoor in Noord-Afrika gelden, minder streng zijn dan onze Europese hotelstandaard.

Zwembaden
Het feit dat een zwembad faciliteit aanwezig is wil niet zeggen dat deze het gehele jaar door geopend is. Met name de onverwarmde zwembaden willen in sommige gevallen gedurende de wintermaanden sluiten. Indien u hier veel waarde aan hecht kunt u dit ten tijde van de boeking navragen.

Ramadan
Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, is de service in de hotels soms iets minder dan gebruikelijk en is alcohol slechts beperkt verkrijgbaar. Tevens zijn de openingstijden van winkels en bezienswaardigheden soms aangepast.

Feestdagen : Kerstmis en Oudejaarsavond
Sommige Hotels bieden tijdens de feestdagen verplichte arrangementen met (gala) diners, welke niet in de prijsbijlage zijn opgenomen. Informatie op aanvraag

Tijdverschil
Gedurende onze zomer en winter is het in Marokko resp. 2 uur en 1 uur vroeger dan in Nederland.

Voltage
Een voltage van 220 is in Marokko gebruikelijk.