Dar Itrane, Atlas Marokko
Dar Itrane, Atlas Marokko
Dar Itrane, Atlas Marokko
Dar Itrane, Atlas Marokko

Azilal

Dar Itrane
Dar Itrane ligt op 1800m in de prachtige Ait Bougmez vallei, ook wel de "Gelukkige Vallei" genoemd. Het Kasba hotel ligt op een rijafstand van 4 uur ten noordoosten van Marrakech en is goed te combineren met een bezoek aan de Cascades van Ouzoud. De bijnaam verwijst naar de bevoorrechte inwoners die hier in dit fraaie vruchtbare gebied te wonen. Berbervrouwen werken hier in hun traditionele kleurrijke gewaden op het land en er is een grote variėteit aan landbouwgewassen. Het is ook een prachtig wandelgebied, dat door de geļsoleerde ligging zijn authenticiteit goed heeft weten te bewaren.


Dar Itrane

Dar Itrane, Azilal Atllasgebergte MarokkoDar Itrane is een kleine kasba aan de rand van een klein gehuchtje. Volledig gerenoveerd met traditionele materialen en geleid door de uiterst sympathieke Berber Brahim, die zelf met 30 familieleden in een nabijgelegen kasba woont. Hij kent de streek op z'n duimpje en heeft 10 wandelingen uitgezet, die de hotelgasten zelf met plattegronden en instructies kunnen maken.
Op aanvraag zijn er ter plaatse ook wandelgidsen, ezeltjes en mountainbikes te huur. Het hotel heeft een gezellige Berbersalon met openhaard, een hammam en een heerlijk terras op de 1e etage met uitzicht op de omgeving. De 17 slaapkamers zijn simpel maar netjes van inrichting en beschikken over een eigen badkamer en verwarming. Een ongelofelijke rustgevende plek om heerlijk bij te komen, ver weg van de bewoonde wereld.

 Dar Itrane     Azilal
  RAKBasisprijs
4d/3n

 nacht +
Suppl. op basisprijs
per nacht
  halfpension2p
standaard
 1p
standaard
 01/11-31/104153530
  Kinderen tot 2 jaar gratis op de kamer.
  Genoemde prijzen zijn per persoon inclusief vliegreis per Transavia
  naar Marrakech, 20kg ruimbagage p.p., reisgids Marrakech en
  exclusief calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
  Niet inclusief transfer Marrakech - Azilal
Azilal, Dar Itrane

Klik hier voor het vorige hotelTerug naar het overzicht van de Hoge AtlasKlik hier voor het volgende Hotel