Marjorelle
 
 
 

9-daagse groepsreis: avontuur en woestijntrekking in Zuid Marokko.

Marrakech, Groepsreis zuid Marokko Marokko is ongetwijfeld één van de meest bezienswaardige landen van Noord Afrika met een aantal bijzondere attracties. De overweldigende ruwe schoonheid van het land staat centraal in deze avontuurlijke reis. De reis begint vanaf Marrakech en gaat naar Ait Benhaddou gelegen tussen de hoge bergen van de Atlas en de Sahara. Dit is het land van de Berbers en door zijn geïsoleerde ligging heeft de moderne wereld hier nauwelijks vat op gekregen. Het is een fascinerend gebied met een woeste en overweldigende natuur. Ons einddoel is de Sahara in het diepe zuiden van Marokko. Bij de zandduinen van M'hamid eindigt hier de bewoonde wereld en maakt u kennis met de bijzondere woestijn cultuur. Hoogtepunt is een trekking onder begeleiding van nomaden en hun kamelen met overnachtingen in een authentiek tentenkamp.

Vertrek data:
Vrijdag 23 februari - zaterdag 03 maart 2018 (Voorjaarsvakantie)
Zaterdag 05 oktober – zondag 13 oktober 2018

Dag 1: Amsterdam - Marrakech met een vlucht van Royal Air Maroc
Transfer naar de riad voor overnachting

Dag 2: verblijf in Marrakech
Onder leiding van een gids bezoeken wij de rode stad Marrakech met haar adembenemende middeleeuwse straattafereel, gelegen in een grote palmenoase aan de voet van het Atlasgebergte. Het centrum bestaat uit een wirwar van smalle steegjes waar zich de winkeltjes van leerlooiers, koperslagers, houtbewerkers en schoenmakers bevinden. Overnachting in riad.

Dag 3: Marrakech - Aït Ben Haddou (ca.6 uur rijden: 204 km)
Na het bezoek aan de eeuwenoude magische stad Marrakech volgt een avontuurlijke reis per landrover naar het spannende zuiden van Marokko. Via de Tizi n Tichka pas (2260m) bereiken wij het land van de duizend kasba's. Groepsreis zuid Marokko Tussen de hoge bergen van de Atlas en de Sahara ligt een fascinerend gebied met een woeste en overweldigende natuur. Dit is het land van de Berbers en door zijn geïsoleerde ligging heeft de moderne wereld hier nauwelijks vat op gekregen. De belangrijkste plaats is Ouarzazate, een voormalige garnizoensstad van Franse vreemdelingenlegioen. Niet ver hiervandaan ligt Aït Benhaddou, een adembenemend mooi dorp en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De kasba van Ait Benhaddhou ligt aan de overkant van de rivier maar is te voet bereikbaar. Diner en overnachting in hotel in Aït Ben Haddou.

Dag 4: Ait Ben Haddou - Zagora
Via de Draa vallei, met zijn vele palmbomen en lemen dorpen rijden wij verder, als het mogelijk is, gedeeltelijk over de "pistes", onverharde wegen naar het woestijn stadje Zagora. Vanaf Zagora leidt de oude karavaanroute naar Timbouctou in Mali en worden de afstanden uitsluitend nog aangegeven in reistrajecten per dag per kameel. Net buiten Zagora staat het befaamde bord "Timbouctou 52 jours". Vroeger vertrokken vele karavanen vanuit Zagora de Sahara in. Diner en overnachting in hotel in Zagora.

Dag 5: Zagora - M'hamid 
Zo'n 15 minuten buiten Zagora ligt het dorpje Tamegroute. Dit plaatsje is zowel een pelgrimsoord als een centrum voor religieuze educatie maar is met name bekend om zijn indrukwekkende collectie boeken waaronder religieuze, astrologische en woordenboeken. De religieuze collectie is vaak geschreven op de huid van gazellen en zijn te bezichtigen in het bibliotheek van het dorpje. Eindpunt van deze dag is het kleine dorpje Mhamid, gelegen aan de rand van een oase en de Sahara. Hier staan onze begeleiders met hun kamelen klaar en trekken wij wandelend of per kameel de woestijn in. Diner en overnachting in woestijn kamp. 

Woestijn trekking Dag 6: M’hamid: Woestijntrekking
Een trekking door de woestijn is een bijzonder beleving. Samen met onze kamelen en hun begeleiders trekken wij door een immense zee van stilte en zand. De begeleiders zijn bekend met het woestijnleven en zij lichten graag het leven in de woestijn toe. Gemiddeld lopen wij zo'n 5 á 6 uur, onderbroken door een lange "lunchbreak" met een heerlijk kopje "Berber Whiskey" (munt thee!). Diner en overnachting in woestijnkamp.

Dag 7: Dag 7: Mhamid -Agdiz 
Na de zonsopgang boven de Sahara en het ontbijt keren wij per landrover vanuit Mhamid via de "Draa Vallei" terug naar het dorpje Agdiz. Agdiz, betekent "rustplaats" en ligt ongeveer 65 km ten zuiden van Ouarzazate aan de voeten van Djebel Kissane en langs de oevers van de rivier de Draa. Gelegen in een oase, bevindt zich Kasba Tamnougalt. Diner en overnachten in hotel te midden van de palmen van de Draa vallei.

Dag 8: Agdiz - Marrakech
Na het ontbijt reizen wij via de Tizi n Tichka pas (2260m) terug naar Marrakech en verlaten wij het land van de duizend kasba’s. Aan de eind van de middag bereiken wij de rode berberstad Marrakech, die op twee uur rijden ligt van de kust te midden van duizenden palmbomen aan de voet van het Atlasgebergte. Het wordt ook wel de Koningin van het Zuiden genoemd en is onbetwist de meest verleidelijke Koningsstad. Onze chauffeur brengt ons naar onze Riad voor de laatste overnachting in Marrakech. 

Dag 9: Marrakech - Amsterdam
Vroege transfer naar het vliegveld van Marrakech voor de terugvlucht naar Amsterdam. Het is ook mogelijk het verblijf te verlengen, bijvoorbeeld naar het Atlasgebergte of de kust.

Prijs vanaf € 995 p.p. op basis van min 8 personen en inclusief:
  transfer vliegveld - riad
  3 x overnachting in riad in Marrakech op basis van logies en ontbijt
  5 x dagen transport per 4WD met lokale Frans / Engels sprekende chauffeur
  3 x overnachting in genoemd sfeervol hotel of gelijkwaardig op
  basis van halfpension.
  2 x overnachting in woestijnkamp op basis van half pension
  op dag 5 en 6: trekking met kamelen onder leiding van gidsen en inclusief lunch onderweg
  begeleiding van Nederlands sprekende gids

Exclusief:
  vluchten
  Niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en
  € 50 reserveringskosten per boeking.
  uitgaven van persoonlijke aard.
  calamiteitenfonds € 2,50; reis- en annuleringsverzekering

Deze reis is ook op privé basis te reserveren
Deze verlengingsreis is tevens ook te reserveren op privé basis, exclusief Nederlands begeleiding.
Prijs vanaf € 990 per persoon op basis van minimaal 2 personen en korting bij 3 of meer personen.
Het is in beide gevallen mogelijk om voorafgaand of naar afloop van de reis uw verblijf te verlengen in Marokko.

Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.