Riad Les Jardins de Mouassine, Marrakech
Marrakech
Tafraout
 
 
 

Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en de Atlantische kust 10-daagse privé rondreis per 4wd met chauffeur

Rondreis MarokkoDe overweldigende ruwe schoonheid van Marokko staat centraal in deze avontuurlijke reis. Vanaf Marrakech reist u verder naar Imlili gelegen in de Hoge Atlas, waar u overnacht in de spectaculair gelegen Kasbah du Toubkal. Daarna reist u verder met privé chauffeur en 4WD naar Taroudant, ook wel "klein Marrakech" genoemd. De ommuurde stad ligt op de grens tussen het vruchtbare Sous-dal en de Hoge Atlas. In Tafraoute, gelegen in de Anti Atlas kunt u wandelen langs prachtige natuurlijk gevormde rotsformaties. Deze reis eindigt met een heerlijk verblijf aan zee in het zonnige Agadir.

Dag 1: Amsterdam - Marrakech
Bij aankomst op de luchthaven van Marrakech wordt u afgehaald en naar uw riad gebracht voor uw overnachting (LO)

Dag 2 & 3: verblijf Marrakech inclusief ½ dag city- tour met privé gids
Onder leiding van een privé gids bezoekt u een aantal bezienswaardigheden in de oude medina van Marrakech. Er blijft voldoende tijd over om zelf de stad te ontdekken. Aan het einde van de dag, als de ondergaande zon de stad dieprood kleurt, vindt dagelijks een bijzondere gebeurtenis plaats. Dan beginnen de voorstellingen op het stadsplein Jmaa el Fnaa met acrobaten, slangenbezweerders, toekomstvoorspellers en sprookjesvertellers. Overnachtingen in uw riad (LO).

Dag 4: Marrakech – Imlil in de Hoge Atlas
Vandaag transfer naar de Hoge Atlas naar Imlil en u passeert hoge bergen van 3000 tot 4000m. Kasbah du Toubkal De berbers in deze streek dragen kleurrijke kleding en wonen in traditionele boerendorpjes, die spectaculair tegen steile berghellingen liggen. In het dorpje Imlil wordt u afgezet en wandelt u verder naar Kasbah du Toubkal. (LO) 

Dag 5: verblijf in Toubkal:
Kasbah du Toubkal, ligt op een uitstekende rots aan de voet van het Atlasgebergte. Het is geen gewoon hotel, maar een ommuurde burcht waar rust, stilte en sereniteit alom aanwezig zijn. Binnen de muren liggen het hoofdgebouw, verschillende bijgebouwen, een hammam en een binnentuin. De omgeving is een fantastisch wandelgebied en vandaag staat een wandeling met een privé berg gids op het programma. Overnachting in Kasbah du Toubkal. (LO)

Dag 6: ToubkaL – Taroudant per 4WD en privé chauffeur
Vanochtend vroeg wordt u opgehaald door een lokale Engels/Frans sprekende chauffeur voor een avontuurlijke reis per 4wd en reist u naar Tizi n’ Test, één van de meest spectaculaire wegen van Marokko. Aan de einde van deze dag bereikt u het marktplaatsje Taroudant, met okerkleurige vestingmuren met vijf monumentale poorten, die toegang geven tot de medina. Diner en overnachting in Kasbah Zitouna (HP)

Dag 7: Taroudant – Tafraoute
Vandaag staat een prachtige tocht door de mooie Anti Atlas naar het dorpje Tafraoute op het programma. Deze oase in de Anti-Atlas gebergte wordt gedomineerd door indrukwekkende natuurlijk gevormde rotsformaties. Diner en overnachting in Auberge Chez Amaliya, gelegen in het midden van de Ammelne Vallei (HP)

Tafraoute Dag 8: verblijf in Tafraoute
In de groene Ammeln vallei liggen 26 berberdorpjes verspreid aan de voet van een bergmassief van roze graniet. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen of te mountainbiken (fietsen zijn te huur). Ook brengt u een bezoek brengen aan het kunstwerk van de Belgische schilder (Jean Veran), die met de hulp van okale brandweerlieden en 18 ton verf, een groot deel van de kolossale rotsblokken blauw geverfd heeft! Diner en overnachting in Auberge Chez Amaliya (HP)

Dag 9: Tafraoute – Tiznit – Agadir (ca. 4uur rijden)
Per 4wd reist u in westelijke richting naar de Atlantische kust via het zilverstadje Tiznit. In het oude gedeelte van Tiznit zijn de beroemde soeks van de wapensmeden en sieradenmakers te vinden. Aan de eind van de middag bereikt u Agadir, de grootste badplaats van Marokko die ondanks haar moderne karakter toch een aantal sterke troeven in handen. Het grootste aantal zonuren van Marokko en een prachtige lange zandstrand van 9 km lengte. Overnachting in Hotel Villa Blanche (LO)

Dag 10: Agadir – Amsterdam
Op eigen gelegenheid vertrekt u naar de luchthaven voor vliegreis per Transavia naar Amsterdam. 

Strand AgadirPrijs vanaf €1350 per persoon inclusief: 
  Op basis van minimaal 2 personen ( korting op aanvraag bij 3 of meer personen ) 
  Vlucht per Transavia (met vertrek op zondag en dinsdag)
   20kg ruimbagage p.p., 
  10 overnachtingen in genoemde riads en kasba hotels of gelijkwaardig.
  Maaltijden : 10 x ontbijt en 3 x diner
  Transfer airport-hotel in Marrakech.
  ½ dag stadswandeling Marrakech met privégids
  ½ dag wandeling met berg gids in de Toubkal
  4 dagen gebruik van 4wd met Frans of Engels sprekende chauffeur

Exclusief::
  Exclusief entreegelden tijdens excursies.
  Niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  € 50 reserveringskosten per boeking.

Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.