Marokko

Privé Rondreizen Marokko

Marokko is een land bij uitstek om een mooie rondreis te maken want er is veel te zien en er is een grote variatie in het landschap. De wegen zijn in het algemeen goed van kwaliteit en in vergelijking tot Europa nog vrij rustig, met name buiten de grote steden. Afhankelijk van de tijd van het jaar en uw interesses kunt u een keuze maken uit onderstaande rondreizen, of een rondreis op maat door ons laten samenstellen.
Het noorden van Marokko grenst aan de Middellandse Zee, heeft een Mediterraan karakter en hier zijn veel Spaanse invloeden te vinden. De westkust daarentegen is veel stiller en uitgestrekter en hier grenzen authentieke Portugese havenplaatsjes en ongerepte zandstranden aan de Atlantische Oceaan. De noordelijk gelegen Koningssteden zoals Rabat, Meknès en Fès zijn veel koeler dan het veel zuidelijker gelegen Marrakech. Het gunstigste seizoen voor een bezoek aan deze streek loopt van het voorjaar tot het najaar.
Meer naar het zuidoosten ligt het indrukwekkende Atlas gebergte met authentieke bergdorpjes en hoge bergtoppen. Daarachter begint de pre-Sahara, waar de felgekleurde groene oases van de rivieren de Draa en Dades contrasteren met het droge woestijnlandschap. Hier kunnen de temperaturen in de maanden juli en augustus tot boven de 40 graden oplopen en de beste reistijd begint in september en eindigt eind juni. In de wintermaanden zijn de nachten koud (tot onder het vriespunt) maar worden overdag temperaturen rond de 20 graden gemeten. Dit is samen met het voorjaar de meest fotogenieke periode, omdat het in deze maanden mogelijk is de besneeuwde toppen van het Atlas gebergte op de achtergrond te zien liggen. Via onze lokale agent in Ouarzazate, die over een eigen tentenkamp in de woestijn beschikt, kunnen wij bovendien mooie tochten per jeep of kameel door de woestijn organiseren. Voor overnachtingen in tenten in de woestijn zijn met name het voor- en najaar zeer geschikt.
U kunt kiezen uit verschillende rondreizen op basis van een huurauto, per trein, per landrover met chauffeur.

Klik hieronder voor een uitgebreid dag-voor-dag programma:

Privé rondreizen per auto of 4wd met chauffeur
4-daagse privé reis langs de kasba's per 4wd met chauffeur
8-daagse privéreis per 4wd van Marrakech naar de Sahara
9-daagse privé reis Fès – Midden Atlas – Marrakech
13-daagse privé rondreis per 4wd Koningssteden, kasba's en de Hoge Atlas
10 daagse privé per 4WD Marrakech, Hoge Atlas, Anti Atlas en de Atlantische kust

Rondreizen per huurauto of trein
8-daagse privé reis per trein langs de Koningssteden
8-daagse autoreis langs de route van de 1000 kasba's vanaf Marrakech
8-daagse autoreis Langs de Atlantische Kust naar het zuiden
8-daagse autoreis Koningssteden Fes en Meknes, wandelen in Chefchaouen en Tanger.

Klik hier voor onze groepsreizen