Sierraden in de Souk
Tuinen van Marjorelle
Marokko
Mozaïken
 
 
 

Treinreis naar Marrakech

8-daagse privé reis per trein langs de Koningssteden
Avontuurlijk treinreis per Marrakech express en overnachtingen in sfeervolle riads

In de jaren 60 zongen Crosby, Still & Nash al over de beroemde Marrakech Express en deze trein rijdt nog dagelijks. Het is een comfortabele trein en een uitstekende manier van reizen tussen de Koningssteden. Deze voormalige residenties van de Marokkaanse dynastieën worden tot de belangrijkste cultuurcentra van het land gerekend. Iedere stad heeft haar eigen karakter, architectuur en couleur locale wonderbaarlijk goed bewaard. Tijdens deze reis zijn de overnachtingen gereserveerd in sfeervolle Riads met een centrale ligging.

Dag 1 Amsterdam-Casablanca- Rabat
Vanaf de luchthaven van Casablanca transfer naar Rabat, de Koningsstad aan zee met de mooiste musea van het land.
Diner en overnachting in het charmante hotel Villa Mandarine.

Dag 2 Rabat
De Koningsstad Rabat is de politieke hoofdstad van Marokko, maar is ook vanuit toeristisch oogpunt van groot belang. Het is een zeer plezierige stad met een aantal interessante bezienswaardigheden. Naast de moderne stadswijk met brede avenues ligt de historische ommuurde wijk Le Kasbah. Het indrukwekkende mausoleum van Mohammed V en het Archeologische Museum met een omvangrijke collectie van unieke Romeinse objecten worden tot de hoogtepunten gerekend

Dag 3 Rabat- Fès per trein (200km)
De reis gaat per trein naar het middeleeuwse Fès, de meest authentieke Koningsstad stad van het land met kronkelige steegjes en trappen. Hier is gemotoriseerd verkeer niet mogelijk en alle transport gaat op ezels, die voorrang hebben op de voetgangers. Bij aankomst op het treinstation van Fès wordt u afgehaald en naar Riad Mabrouka gebracht voor diner en overnachting. Het is een sfeervol logeeradres dat smaakvol is ingericht met kleurrijk mozaïek- en stucwerk. De riad is gebouwd rond een grote patio en is met openslaande deuren verbonden met het terras. Bovendien is er een royaal zonneterras op het dak. 

Dag 4 Fès:
RabatFès bestaat uit drie verschillende stadsdelen die ieder hun eigen karakter hebben. De dag na aankomst staat na het ontbijt een lokale gids voor u klaar, die u tijdens een stadwandeling de mooiste delen van de historische stad laat zien waaronder prachtige Arabisch-Andalusische bouwwerken. De Karouine moskee biedt plaats aan 12000 gelovigen is zeer indrukwekkend. 

Dag 5 Bezoek aan Meknès & Volubilis (100km)
Vandaag gaat u met uw privé chauffeur een uitstapje maken naar de Koningsstad Meknès, bekend vanwege de fraaie ommuurde binnenstad met de 17e eeuwse monumentale stadspoort. Interessant zijn verder de koninklijke stallen, het mausoleum van Sultan Moulay Ismail en de stoffenmarkt. Iets buiten Meknès liggen de indrukwekkende ruïnes van de oude Romeinse stad Volubilis. Prachtige bouwwerken, mozaïeken en het stratenplan herinneren hier aan de Romeinse overheersing. Aan het einde van de dag keert u terug naar Fès. 

Dag 6 Fès- Marrakech per trein (ca. 8 uur)
De reis gaat verder per trein naar Marrakech, ook wel de Koningin van het zuiden genoemd. Het meest spectaculaire deel van de treinreis gaat door een enorm afwisselend landschap naar het diepe zuiden van Marokko. Transfer van het treinstation van Marrakech naar Riad Azzar in het centrum van de oude Medina. 

Dag 7 Marrakech
Met uw privé gids gaat u deze prachtige koningsstad een halve dag verkennen. U wandelt naar het Bahia Paleis en de imposante Koutoubia moskee. De soeks bestaan uit een wirwar aan smalle steegjes waar zich de winkeltjes van alle ambachten bevinden. Aan het einde van de dag begint op het beroemde Jmaa el Fnaa plein het spektakel met muzikanten, acrobaten en verhalenvertellers. Overnachting in Riad Azzar. 

Dag 8 Marrakech-Amsterdam
Naar de luchthaven voor uw terugkeer naar Amsterdam of verlengen in Marrakech of aan zee. 
8-daagse privé reis per trein langs de Koningssteden
  CMN/RAKBasisprijs p.p.
8d/7n
  Ontbijt
  vertrek dagelijks

2pk
  Basisprijs vanaf1115
  Inclusief: vliegreis per Transavia, airporttax,
  alle transfers, 7x nachten incl. ontbijt, 2 x diner, privé gidsen in Fès en
  Marrakech, privé excursie Meknès en Volubilis, 
  Exclusief: treinbiljetten en entreegelden, calamiteitenfonds € 2,50;
  reis- en annuleringsverzekering en 1-pk toeslag.
  De treinbiljetten zijn ter plaatse eenvoudig aan te schaffen.
  voor vertrektijden zie: www.oncf.ma
  Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Rabat


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.