Rif gebergte
Riad Lina Chefchaouen
Meknes
Dar Nour
 
 
 

8-daagse rondreis Noord Marokko, met Koningssteden Fèz en Meknès, wandelen in Chefchaouen en kunst in Tanger.

Rondreis Noord Marokko Deze rondreis begint in Fez, de oudste Koningsstad van Marokko, een belangrijk intellectueel, cultureel en religieus centrum. Per huurauto reist u naar het bergstadje Chefchaouen, met blauw gekalkte huizen. Langs de UNESCO stad Tetouan gaat de reis verder naar Tanger. De Mediterrane stad ligt op een klif aan zee en heeft veel schrijvers, filmmakers en kunstenaars geïnspireerd. De reis eindigt in de Koningsstad Meknès, bekend vanwege de fraaie ommuurde binnenstad. De overnachtingen tijdens deze reis zijn allen in bijzonder sfeervolle riads of paleizen.

Dag 1: Eindhoven – Fez
Bij aankomst op de luchthaven van Fez wordt u afgehaald en naar uw logeeradres Riad Mabrouka gebracht voor uw overnachting. (LO)

Dag 2: verblijf Fez inclusief stadswandeling met privé gids
Fez bestaat uit drie verschillende stadsdelen die ieder hun eigen karakter hebben. Onder leiding van een privé gids bezoekt u de mooiste delen van deze historische stad. De volledig ommuurde medina van Fez wordt tot de meest authentieke van Marokko gerekend. Het is een labyrint van smalle straatjes, trappen, winkeltjes en binnenpleinen. Overnachting in Riad Mabrouka. (LO)

Dag 3: Fez – Volubilis - Chefchaouen
Vandaag haalt u de huurauto af en gaat de reis eerst naar de indrukwekkende ruïnes van de oude Romeinse stad Volubilis. Prachtige bouwwerken, mozaïeken en het stratenplan herinneren hier aan de Romeinse overheersing. Het stadje Ouezzane wordt door vele Marokkaanse Joden beschouwt als een heilige stad, waarvan de zuidelijke helft bewoond wordt door voormalige Andalusische Joden. De reis gaat verder door het Rif gebergte naar bergstadje Chefchaouen, gelegen aan de voet van Jebel Kelaa en Jebel Meggou. Overnachting in Riad Lina. (LO) Chefchaouen

Dag 4: verblijf Chefchaouen:
De in de 15de en 17de eeuw uit Spanje verjaagde Moslims brachten Chefchaouen tot bloei en de Spaanse invloeden zijn duidelijk herkenbaar. Het Uta-el-Hammam plein heeft grote lommerrijke bomen met terrassen en uitzicht over de bergen. De omgeving is een fantastisch wandelgebied. Overnachting in Riad Lina. (LO)

Dag 5: Chefchaouen – Tetouan – Tanger
Tetouan, gelegen tussen de uitlopers van het Rif gebergte is de voormalige hoofdstad ten tijde van het Spaanse protectoraat. Het heeft een mooie medina en op marktdagen is het mogelijk om vrouwen vanuit de Rif, gekleed in kleurige kledendracht, hun producten hier te zien verkopen. Via de fraaie kustlijn met uitzicht over Spanje rijdt u naar Tanger, een mediterrane witte stad met minaretten en palmbomen, die uitkijkt over de Straat van Gibraltar. Overnachting in Dar Nour. (LO)

Dag 6: verblijf in Tanger
Tanger is opgedeeld in een historische wijk, met medina en met pittoreske straatjes, en de nieuwe wijk met interessante musea en mooie tuinen en heeft haar internationale karakter goed weten te behouden. Er is een bedrijvige haven en buiten het centrum liggen mooie stranden met fraaie villa's, waaronder het Koninklijke Paleis. Overnachting in Dar Nour. (LO)

Tanger Dag 7: Tanger – Asilah - Meknès
De reis gaat weer verder in zuidelijke richting langs de Atlantische kust naar Asilah, een kunstenaarsstadje bekend is om de witte medina, stadsmuren en levendig culturele leven. Het heeft hiervoor de Agha Khan prijs voor architectuur gekregen. De dag eindigt in Meknès, omgeven door uitgestrekte wijngaarden waar uitstekende wijn geproduceerd wordt. De Koningsstad Meknès staat bekend om de fraaie ommuurde binnenstad met de 17e eeuwse monumentale stadspoort. Overnachting in Palais Didi. (LO)

Dag 8: Meknes – Fez – Eindhoven.
Vanochtend een bezoek aan de medina van Meknes, de Koninklijke stallen, of het mausoleum van Sultan Moulay Ismail. In de loop van middag per huurauto naar de luchthaven van Fez voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Prijs vanaf € 920 per persoon inclusief:  
  op basis van minimaal 2 personen
  vlucht per Ryan Air (met vertrek op maandag en vrijdag)
  20kg ruimbagage p.p
  7 x overnachtingen in genoemde riads en hotels of gelijkwaardig, op basis van logies en ontbijt.
  transfer airport-hotel in Fez. Meknes
  1 dag stadswandeling Fez met privégids
  6 x dagen autohuur categorie AB.

Exclusief::
  exclusief entreegelden tijdens excursies.
  Niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  € 50 reserveringskosten per boeking.

Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.