Marokko Marrakech

Medina

Medina Lantaarn Het ommuurde historische centrum biedt de bezoeker een adembenemend middeleeuws straattafereel. In een wirwar van smalle steegjes bevinden zich de winkeltjes van de verschillende gilden waaronder leerlooiers, koperslagers, houtbewerkers, juweliers en schoenmakers. Handelaren met hun volbepakte muilezels, toeterende petit-taxi's, brommers en fietsers banen zich hier een weg door de menigte. In de binnenstad zijn ook de meeste bezienswaardigheden, zoals prachtige paleizen en musea, te vinden.

De Riads van Marrakech
De hotels in de medina zijn kleinschalige hotels, ondergebracht in historische huizen en vaak uitsluitend te voet te bereiken. Deze bijzondere riads zijn met name geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar het authentieke Marokko. Riads zijn gebouwd rond patio's en gedecoreerd met prachtige mozaÔeken en vakkundig houtsnijwerk. De meeste huizen beschikken over een dakterras met uitzicht op de stad, en soms is er ook een klein zwembad.
Het is in sommige gevallen mogelijk het huis exclusief voor een klein gezelschap af te huren en te laten cateren.
De riads uit ons aanbod zijn door ons persoonlijk bezocht en geselecteerd. Ze zijn allen uiterst sfeervol en gastvrij, maar variŽren in prijs door de mate van comfort en de aanwezige faciliteiten. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij de riads ingedeeld in 3 categorieŽn.
Dar al Kounouz
Dar Baraka
Dar Hanane
Dar Karam
Dar Safa
Dar Sara & Dar Sara Srira
Dar Zitouna
Dar les Cigognes Ryad Dyor
Riad Noga Palais Sebban
Riad Slitine Riad Al Jazira
Riyad Al Mezouar Riad Azzar
La Maison Arabe
La Mamounia
La Sultana
Les Jardins de la Koutoubia
Les Jardins de la Medina
Palais Khum
Riad Enija
Riad Les Yeux Bleus
Riad Siwan
Royal Mansour
Villa des Orangers
Onze classificatie
2 lantaarns: charmant en eenvoudig
3 lantaarns: sfeervol en comfortabel en met hammam en/of klein zwembad
4 lantaarns: sprookjesachtig en voorzien van alle service en comfort