Riad Mabrouka Fès
Rondreis Marokko
Rondreis Marokko
Widiane restaurant
 
 
 

Rondreis Marokko

9-daagse privé reis Fès, Midden Atlas en Marrakech
overnachtingen in sfeervolle riads en Country Clubs

Fès, de oudste Koningsstad van Marokko is tevens een belangrijk intellectueel, cultureel en religieus centrum. Het is ook een echte handwerkersstad waar traditionele ambachten nog op grote schaal worden beoefend. De Midden Atlas is wat minder ontdekt en heeft een enorme rijkdom aan prachtige landschappen en een rijke Berber cultuur. Halverwege Marrakech en Fès ligt het Widiane Resort aan een groot stuwmeer. Met recht een unieke locatie met een fantastisch uitzicht en omringd door een oneindig stil landschap. Deze reis eindigt in een country club in de palmenoase van Marrakech, maar is te verlengen met een verblijf in de Hoge Atlas of aan zee.

Dag 1 Eindhoven - Fès
Vanaf Eindhoven met een vlucht van Ryan Air naar het middeleeuwse Fès, de meest authentieke Koningsstad stad van het land. Hier gaat het transport nog op ezels, die voorrang hebben op de voetgangers. Na aankomst transfer naar de sfeervolle Riad Mabrouka voor diner en overnachting.

Dag 2 Fès
Fès bestaat uit drie verschillende stadsdelen die ieder hun eigen karakter hebben. De dag na aankomst staat na het ontbijt een lokale gids klaar, die tijdens een stadwandeling de mooiste delen van de historische stad laat zien. Er staan veel prachtige Andalusische bouwwerken en de Karouine moskee biedt plaats aan 12000 gelovigen.

Dag 3 Fès: Bezoek aan Meknès & Volubilis (100km) 
Vandaag gaat u met uw privé chauffeur een uitstapje maken naar de Koningsstad Meknès. De fraaie ommuurde binnenstad heeft een 17e eeuwse monumentale stadspoort, koninklijke stallen, een mausoleum van Sultan Moulay Ismail en een stoffenmarkt. Iets buiten Meknès liggen de indrukwekkende ruïnes van Volubilis, een oude Romeinse stad met fraaie villa’s, mozaïeken en een goed herkenbaar stratenplan. Aan het einde van de dag terugkeer naar Fès.

Dag 4 Fès- Widiane
Widiane jacuzzi Privé transfer via Beni Mellal naar het grootste stuwmeer van Marokko, dat bij Bin el Ouidane in de Midden Atlas ligt. Het Widiane Resort en Spa ligt op een unieke locatie met uitzicht op het stuw meer in een betoverend landschap.

Dag 5 Widiane
Widiane is een goede uitvalsbasis voor trekkingen in de omgeving of een boottochtje over het meer. Maar het is ook een prachtig omgeving om te relaxen aan het zwembad.

Dag 6 Widiane – Marrakech
Transfer naar Marrakech, ook wel de Koningin van het zuiden genoemd. Langzaam veranderd het afwisselend landschap van de uitlopers van het Midden Atlas naar de Palmeraie van Marrakech in het zuiden van Marokko. Overnachting in de fraaie Beldi Country Club, verscholen in een prachtige rozentuin op 6 km van de stadsmuren.

Dag 7 & 8 verblijf Marrakech
Voldoende tijd om Marrakech te ontdekken en na de hectiek van de medina, is de Beldi Country club een plek om heerlijk uit te rusten. Het fraai aangelegde tuinencomplex omvat 8 hectare eeuwenoude olijfbomen, palmbomen, uitgestrekte rozentuinen, wuivende rietvelden, cactussen, fruitbomen en vijvers.

Dag 9 Marrakech – Eindhoven
Naar de luchthaven van Marrakech voor vliegreis per Ryan Air naar Eindhoven.
9-daagse privé reis Fès, Midden Atlas en Marrakech
  FEZ/CMNBasisprijs p.p.
9d/8n
  Ontbijt
 

2pk
  Basisprijs vanaf1260
  Inclusief: vliegreis per Ryan Air incl. 20kg bagage, airporttax, 
  8 overnachtingen, 8 x ontbijt, 1 x diner, 1 dag privé gids in Fès, privé
  excursie Meknès en Volubilis. alle transfers
  Exclusief: calamiteitenfonds € 2,50; entreegelden, 
  reis- en annuleringsverzekering; drankjes en niet genoemde maaltijden,
  fooien en persoonlijke   uitgaven en 1-pk toeslag. 
  Prijzen en programma zijn onder voorbehoud  van wijzigingen en
  beschikbaarheid. 

Marokko Rondreis


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.