Essaouira
Berber man
Vissersboten Essaouira
Essaouira
 
 
 

Atlantische kust Marokko

Langs de Atlantische kust naar het zuiden

Deze autoreis gaat langs de kust door een zeer afwisselend landschap van Tanger naar het zuiden van het land. Een tocht langs groene glooiende kusten waar de golven van de Atlantische Zee op de kliffen slaan. Met verstilde vissersdorpjes en pittoreske badplaatsjes in Spaanse en Portugese stijl. Vanaf Casablanca leidt de weg langs een spectaculaire ruige kustlijn, met verlaten stranden en schilderachtige havenstadjes zoals Safi en Essaouira.

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Tanger
Aankomst in Tanger en transfer naar Dar Nour, een charmant en gastvrij logeeradres voor overnachting.

Dag 2 Tanger
Tanger is een bijzondere stad door zijn ligging, op een steenworp van Spanje, en heeft een Mediterrane sfeer. Aan het begin van de vorige eeuw verbleven hier veel bekende schrijvers en kunstenaars zoals Henri Matisse, Kees van Dongen en de schrijver Paul Bowles, bekend door zijn boek The Sheltering Sky. De medina en de kasba zijn heden ten dagen nog geheel ommuurd en uitsluitend te voet te betreden. Er zijn in de stad een drietal interessante musea te vinden, evenals verschillende historische gebouwen. De mooiste stranden liggen iets ten westen van Cap Spartel.

Dag 3 Tanger-Rabat (280km)
De reis gaat vandaag verder per huurauto (afhalen luchthaven Tanger) langs de Atlantische kust naar Rabat. In de periode 1911 tot 1956 viel een groot deel van deze streek onder het Spaanse protectoraat en de herinneringen uit die tijd zijn nog duidelijk terug te vinden. Haven Essaouira Zoals Larache of Asilah, in Andalusische stijl gebouwde ommuurde kustplaatsjes, met smalle witte straatjes en een mooie ligging aan zee. De kustweg volgt de van oorsprong Romeinse weg en leidt langs bossen, lagunes en uitgestrekte stranden naar Rabat. Overnachting in het sfeervolle hotel Villa Mandarine.

Dag 4 Rabat
De Koningsstad Rabat is de politieke en bestuurlijke hoofdstad van Marokko, maar is ook vanuit toeristisch oogpunt van groot belang. Naast de moderne stadswijk met brede avenues ligt de historische ommuurde wijk Le Kasbah. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het mausoleum van Mohammed V en het Archeologische Museum met een omvangrijke collectie van unieke Romeinse objecten. Overnachting in Villa Mandarine.

Dag 5 Rabat-Casablanca-Essaouira (ca. 440km)
Vanaf de hoofdstad Rabat in zuidelijke richting naar Casablanca.De reis gaat verder langs een ongerepte kust via El Jadida naar Oualidia, een vissersdorpje aan een lagune, met veel oesterkwekerijen naar Safi. Sinds de 16e eeuw is Safi een belangrijke havenplaats en vooral bekend om zijn mooie aardewerk.Het heeft een interessante medina, waar de sporen van het Portugese verleden goed zijn behouden. Aan het einde van de dag wacht Essaouira, een charmante badplaats aan zee met veel historie en fraaie stranden. Overnachting aan zee in Madada Mogador.

Dag 6 Essaouira
Essaouira is een zeer geliefde badplaats. In de jaren 70 bekend geworden doordat Jimmy Hendrix en de Rolling Stones hier graag kwamen, en in hun kielzog volgden velen. Er is voldoende tijd om de schilderachtige ommuurde medina te ontdekken, van het strand te genieten en heerlijk vis te eten. In de handwerkplaatsen in het noord bastion worden houten sculpturen, schaakstukken, borden en andere souvenirs gemaakt. Overnachting in Madada Mogador.

Dag 7 Essaouira-Marrakech
Na het ontbijt verder per huur auto naar de rode berberstad Marrakech, dat op twee uur rijden ligt van de kust te midden van duizenden palmbomen aan de voet van het Atlasgebergte. Het wordt ook wel de Koningin van het Zuiden genoemd en is onbetwist de meest verleidelijke Koningsstad. Overnachting in Riad Azzar.

Dag 8 Terugvlucht Amsterdam
Terugreis vanaf Marrakech naar Amsterdam (of verlenging).

8-daagse Fly & Drive Atlantische kust
  CMN/TANGERBasisprijs p.p.
  vertrek dagelijks2pk
Standaard
  Basisprijs vanaf975
  inclusief: vliegreis, luchthavenbelasting, 7 overnachtingen op
  een 2-pk, 7 x ontbijt, 5 dagen autohuur categorie AB.
  Exclusief: calamiteitenfonds 2,50; 1-pk toeslag; drankjes, fooien,
  reis- en annuleringsverzekering, en persoonlijke uitgaven.
  50 reserveringskosten per boeking.
  Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.
Het brede strand van Essaouira

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.