Rondreis Marokko
Rondreis Marokko
Aït Benhaddou
Rondreis Marokko
 
 
 

Avontuurlijke rondreis per huurauto langs de route van de 1000 kasba's

Merzouga Eén van de mooiste autoroutes leidt door het zuiden van Marokko naar de rand van de Sahara. De enorme diversiteit aan landschappen langs deze route is bijzonder indrukwekkend. Eenmaal de 2250 m hoge pas van het Hoge Atlasgebergte gepasseerd, veranderen klimaat, huizen en landschap drastisch. Vanaf het filmstadje Ouarzazate lopen twee rivieren naar het diepe zuiden, de Draa en de Dades. Langs deze waterwegen hebben zich vruchtbare valleien gevormd. Het felle groen van de palmenoases contrasteert hier prachtig met de droge omgeving. Het fraaie panorama wordt compleet gemaakt door de strategisch gelegen kasba's. Deze onneembaar ogende lemen kastelen worden niet alleen door Berbers bewoond, maar ook door ontelbare ooievaars die zich hoog op de torens nestelen. De overnachtingen zijn in sfeervolle hotels, gebouwd in lokale stijl en veelal met zwembad.

Dag 1 Aankomst Skoura (afstand vanaf Marrakech ca. 250km)
Vanaf Marrakech rijdt u via de Tichka pas over het Atlasgebergte naar Ouarzazate en dan is het nog slechts een halfuurtje rijden naar Skoura. Diner en overnachting in Sawadi in Skoura

Dag 2 Verblijf Skoura
De palmentuin van Skoura dateert uit de 7e eeuw en is omgeven door akkers en tuinen met dadelpalmen, vijgenbomen, amandelbomen en rozenstruiken. Hier bevindt zich uw sfeervolle hotel met tuin en zwembad. In de omgeving kunnen leuke uitstapjes en mooie wandelingen gemaakt worden.

Marokko RondreisDag 3 Skoura-Erfoud-Merzouga (280km)
De reis gaat via de rozenvallei verder naar Erfoud met onderweg fantastische vergezichten over de pre-Sahara en de berberdorpen. Diner en overnachting in Merzouga aan de rand van de Sahara. Hier bevinden zich de mooiste zandduinen en houden alle asfaltwegen op en beginnen de goudgele zandduinen van de Sahara.

Dag 4 Merzouga
Hoogtepunt van uw verblijf in Merzouga is de zonsopgang boven de zandduinen. Hier kunnen tevens mooie woestijntochten gemaakt worden per kameel of landrover. In het plaatsje Rissani bevindt zich de meest Afrikaans aandoende markt van Marokko. Diner & overnachting aan de rand van de Sahara.

Dag 5 Merzouga-Zagora (280km)
Vandaag staat een lange rit door een leeg landschap op het programma om van de Dades vallei in de Draa vallei te komen. Aan het einde van de middag aankomst in Zagora en diner en overnachting in hotel met zwembad.

Dag 6 Zagora-Ouarzazate (230km)
Op zo'n 12 km ten zuiden van Zagora ligt Tamegroute en hier bevindt zich een bibliotheek met koranhandschriften uit de 12e eeuw. Daarna staat een prachtige tocht door de Draa vallei op het programma.
U passeert Agdz, een marktplaats met een plein dat bedekt is met kleurrijke tapijten en omgeven door een palmenzee. Diner & overnachting in Ouarzazate in Dar Kamar. Marokko rondreis kasba's

Dag 7 Verblijf Ouarzazate
De voormalige garnizoensstad van het Franse vreemdelingenlegioen is de toegangspoort naar de woestijn. Vanwege de fraaie omgeving zijn er veel filmstudio's te vinden en de plaats staat dan ook bekend als het Hollywood van Noord Afrika. Bezienswaardig zijn de soek, de Atlas filmstudio's en de fraaie kasba van Taouirt. De kasbah van Ait Ben Haddhou ligt op 30km en wordt tot de mooiste kasbah's van het land gerekend. Aan de eind van de dag wordt de auto weer in Ouarzazate ingeleverd. Diner en overnachting in Dar Kamar.

Dag 8 Ouarzazate-Amsterdam of verlenging van het verblijf
's Ochtends vroeg vliegt u terug via Casablanca naar Amsterdam. Of de reis gaat verder naar Marrakech (200km), dan wel de kust. Boven omschreven programma onder voorbehoud van wijzigingen.

8-daagse autoreis 1000 kasba's
  RAK/OZZBasisprijs p.p.
  Halfpension2pk
Standaard
 Basisprijs vanaf650
  Inclusief: 7 overnachtingen in sfeervolle hotels, 7 x ontbijt, 7 x diner,
  7 dagen autohuur Cat. AB
  Exclusief: vliegreis, calamiteitenfonds  2,50;
  reis- en annuleringsverzekering en 1-pk toeslag.
  50 reserveringskosten per boeking.
  Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van
  wijzigingen en beschikbaarheid.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.