Overnachting in tentenkamp
Les Jardins de Mouassine
Marokko
Atlas studios
 
 
 

Marrakech & route van de 1000 kasba's.
8-daagse privéreis met 4wd en chauffeur

Dar Mouna in Ait Ben Haddou Marokko Eén van de mooiste reisroutes leidt door het zuiden van Marokko naar de rand van de Sahara. De enorme diversiteit aan landschappen langs deze route is ronduit indrukwekkend. Eenmaal de 2250 m hoge pas van het Hoge Atlasgebergte gepasseerd, veranderen klimaat, huizen en landschap drastisch. Vanaf het filmstadje Ouarzazate lopen twee rivieren naar het diepe zuiden, de Draa en de Dades. Langs deze waterwegen hebben zich vruchtbare valleien gevormd.
Het felle groen van de palmenoases contrasteert hier prachtig met de droge omgeving. Het fraaie panorama wordt compleet gemaakt door de in het lege landschap strategisch gelegen kasba's. Deze onneembaar ogende lemen kastelen worden niet alleen door Berbers bewoond, maar ook door ontelbare ooievaars die zich hoog op de torens nestelen.

Reisschema:
Dag 1: Amsterdam - Marrakech
Vlucht per Transavia naar Marrakech. Na aankomst wordt u opgewacht op de luchthaven voor de transfer naar uw sfeervolle riad.

Dag 2 & 3: verblijf in Marrakech
Uw riad is gelegen in de medina, en ligt op een steenworp afstand van het grote plein Jmaa el Fnaa. Op dag 2 heeft u een rondleiding van een halve dag, onder leiding van een privé gids, en bezoekt u een aantal bezienswaardigheden in de oude medina van Marrakech.

Marrakech, een rode stad temidden van duizenden palmbomen. Het oude centrum, de medina, biedt de bezoeker een adembenemend middeleeuws straattafereel. In een wirwar van smalle steegjes bevinden zich de winkeltjes van de verschillende gilden waaronder leerlooiers, Marrakech koperslagers, houtbewerkers, juweliers en schoenmakers. Handelaren met hun vol bepakte muilezels, toeterende petit-taxi's, brommers en fietsers banen zich hier een weg door de menigte. Maar in de ommuurde binnenstad zijn ook rustige pleinen, prachtige monumenten, paleizen en musea te vinden. Aan het einde van de dag, als de ondergaande zon de stad dieprood kleurt, vindt dagelijks een bijzondere gebeurtenis plaats. Dan beginnen de voorstellingen op het stadsplein Jmaa el Fnaa met acrobaten, slangenbezweerders, toekomstvoorspellers en sprookjesvertellers. Maar Marrakech heeft ook een hedendaags gezicht en dit komt het duidelijkst naar voren in het stadsdeel Gueliz. Deze residentiële wijk met een modern straatbeeld wordt ook wel de Ville Nouvelle genoemd. Hier bevinden zich de brede boulevards, fraaie hotels, prachtig aangelegde tuinen en mondaine terrassen. Overnachtingen in riad.

Dag 4: Marrakech - Aït Ben Haddou (ca.6 uur rijden: 204 km)
Na het bezoek aan de eeuwenoude magische stad Marrakech volgt een avontuurlijke reis per landrover naar het spannende zuiden van Marokko. U wordt opgehaald door onze lokale agent bij uw riad. Via de Tizi n Tichka pas (2260m) bereikt u het land van de duizend kasba's. Tussen de hoge bergen van de Atlas en de Sahara ligt een fascinerend gebied met een woeste en overweldigende natuur. Dit is het land van de Berbers en door zijn geïsoleerde ligging heeft de moderne wereld hier nauwelijks vat op gekregen. De belangrijkste plaats is Ouarzazate, een voormalige garnizoensstad van Franse vreemdelingenlegioen. Vanwege de fraaie omgeving zijn er veel filmstudio's te vinden en de plaats staat dan ook bekend als het Hollywood van Noord Afrika.
Niet ver hiervandaan ligt Aït Benhaddou, een adembenemend mooi dorp en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Overnachting in hotel Dar Mouna in Ait Ben Haddou. De kasba van Ait Benhaddhou ligt aan de overkant van de rivier maar is te voet bereikbaar.

Kamelentocht Dag 5: Ait Ben Haddou - Zagora - Mhamid (ca.7 uur rijden: 280 km)
Na het ontbijt reist u verder naar het zuiden en passeert u Ouarzazate en Agdez op weg naar Zagora. Via de Draa vallei, met zijn vele palmbomen en lemen dorpen rijdt u verder gedeeltelijk over de "pistes", onverharde wegen naar het woestijn stadje Zagora. Vanaf Zagora leidt de oude karavaanroute naar Timbouctou in Mali en worden de afstanden uitsluitend nog aangegeven in reistrajecten per dag per kameel. Net buiten Zagora staat het befaamde bord "Timbouctou 52 jours". Vroeger vertrokken vele karavanen vanuit Zagora de Sahara in. Zo'n 15 minuten buiten Zagora ligt Tamegroute. Dit plaatsje is zowel een pelgrimsoord als een centrum voor religieuze educatie maar is met name bekend om zijn indrukwekkende collectie boeken waaronder religieuze, astrologische en woordenboeken. De religieuze collectie is vaak geschreven op de huid van gazellen.
Langs de wadi Draa groeien oleanders en acacia's. In de oase worden graan, groenten, klaver en henna verbouwd.
Eindpunt van deze dag is het kleine dorpje Mhamid, gelegen aan de rand van een oase en de Sahara. Vanaf hier gaat de reis "off the road" naar het tentenkamp. Wandelend of per kameel, maakt u een prachtige tocht van ongeveer 1,5 uur door de palm oase, door kleine dorpen en de woestijn. Diner en overnachting in het tentenkamp.


Dag 6: Mhamid - Agdiz (ca.4 uur rijden)
Na de zonsopgang boven de Sahara en het ontbijt keert u per landrover vanuit Mhamid via de "Draa Vallei" terug naar Agdiz. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de pottenbakkers van Tamegroute of het zilverdorpje Amezraou net vóór Zagora. Agdiz betekent "rustplaats" en ligt ongeveer 65 km ten zuiden van Ouarzazate aan de voeten van Djebel Kissane en langs de oevers van de rivier de Draa. Diner en overnachting in hotel te midden van de palmen van de Draa vallei.

Dag 7: Agdiz – Marrakech (ca.4 uur rijden)
Na het ontbijt reist u verder per jeep via de Tizi n Tichka pas (2260m) en verlaat u het land van de duizend kasba’s. Aan de eind van de middag bereikt u de rode berberstad Marrakech, dat op twee uur rijden ligt van de kust te midden van duizenden palmbomen aan de voet van het Atlasgebergte. Het wordt ook wel de Koningin van het Zuiden genoemd en is onbetwist de meest verleidelijke Koningsstad. Uw wordt door uw chauffeur naar een sfeervol riad gebracht voor uw overnachting in Marrakech.

Dag 8:Marrakech - Amsterdam
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Marrakech voor vliegreis per Transavia naar Amsterdam.

Het is mogelijk om eventueel uw verblijf te verlengen in Marrakech of omgeving, dan wel aan zee.

Tentenkamp in de woestijn Prijs vanaf €1090 per persoon inclusief:
  Op basis van minimaal 2 personen ( korting op aanvraag bij 3 of meer personen )
  vlucht per Transavia inclusief huidige luchthavenbelastingen.
  genoemde hotels of gelijkwaardig alternatief.
  ontbijt in Marrakech en halfpension de overige dagen.
  transfer airport-hotel Marrakech
  halve dag privé gids in Marrakech exclusief entreegelden.
  4-daagse privé tour per 4WD en lokale Engels/Frans sprekende chauffeur.
  1 overnachting in tentenkamp.
  kamelen tocht naar kamp.

Exclusief:
  Eenpersoonskamertoeslag
  Entreegelden
  Niet genoemde maaltijden
  € 50 reserveringskosten per boeking.
  Drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  Calamiteitenfonds € 2,50

Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.


Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.