Dades vallei
Muren van Marrakech
Four wheeldrive trekking (Atlas)
 
 
 

13-daagse privé rondreis per 4wd met chauffeur

4 wheeldrivezandduinen van Erg Chebbi
Onze meest gevraagde rondreis biedt het beste van wat er in Marokko op cultuur- en natuurgebied te vinden is. Boordevol cultuur, maar ook de enorme diversiteit aan spectaculaire landschappen langs de route is indrukwekkend. Met overnachtingen in sfeervolle riads en kasbah's.
De reis begint in Rabat en vervolgens reist u per trein naar Fès, de meest authentieke Koningsstad van het land, waarna u per jeep over de Hoge Atlas naar indrukwekkende duinen van de Sahara reist. Via de Dades Vallei rijdt u verder langs de route van 1000 Kasba's naar het door UNESCO uitgeroepen werelderfgoed Ait ben Haddou. Via de Hoge Atlas bereikt u tenslotte de prachtige rode koningsstad Marrakech.

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Casablanca met Transavia
Transfer van de luchthaven in Casablanca naar uw riad in Rabat, een sfeervol logeeradres. (LO)

Dag 2 Rabat en per trein naar Fès
De Koningsstad Rabat is de politieke hoofdstad van Marokko, maar is ook vanuit toeristisch oogpunt van groot belang. Het is een zeer plezierige stad met een aantal interessante bezienswaardigheden. Naast de moderne stadswijk met brede avenues ligt de historische ommuurde wijk Le Kasbah. Het indrukwekkende mausoleum van Mohammed V en het Archeologische Museum met een omvangrijke collectie van unieke Romeinse objecten worden tot de hoogtepunten gerekend. In de loop van de middag gaat de reis verder per trein naar Fès. U logeert in een sfeervol riad in Fès. (LO)

Kasbah du Toubkal Dag 3 & 4: Fès
Dag 3 gaat u met een lokale gids op stap, die u tijdens een stadwandeling de mooiste delen van deze meest authentieke Koningsstad laat zien. De Karouine moskee die plaats biedt aan 12000 gelovigen is zeer indrukwekkend en van buitenaf krijgt u een goede indruk van de pracht en de afmetingen van de moskee. Op de vierde dag kunt u eventueel Meknès bezoeken, bekend om de fraaie ommuurde binnenstad met de 17eeeuwse monumentale stadspoort. Maar het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan de Romeinse stad Volubilis, de best bewaarde Romeinse archeologische opgravingen van Marokko. (LO)

Dag 5: Fès - Merzouga (ca. 450km, 9 uur rijden)
Vanochtend vroeg wordt u opgehaald door een lokale Engels/Frans sprekende chauffeur voor een avontuurlijke reis per 4wd. Dwars door de ceder- en eikenbossen, afgewisseld door bergweiden en meertjes, gaat de reis eerst naar Midelt. Dit voormalige rustpunt voor karavanen ligt aan de voet van de Hoge Atlas. Einddoel vandaag is Merzouga aan de rand van de Sahara met de zandduinen van Erg Chebbi. Een roodgeel gekleurde zandvlakte met hoge, fraai gevormde zandduinen. Diner en overnachting in Auberge Mohayut.

Dag 6: Merzouga -Tinerhir (ca. 230km, 3 uur rijden)
Na een onvergetelijke zonsopgang boven de woestijn rijdt u via een prachtige route naar het dorp Tinerhir vlakbij de imponerende Todra kloof. Een bezoek aan deze 250 meter hoge kloof is zeker de moeite waard en u maakt een korte wandeling door de kloof. Diner en overnachting in Riad Timadrouine.

Dag 7: Tinerhir - Aït Ben Haddou (ca. 230km, 3 uur rijden)
Vandaag gaat de reis via de adembenemende Dades Vallei naar Ouarzazate, ook wel de route van de 1000 kasba's genoemd. Ouarzazate is vanwege haar typische bouw en het steenachtige woestijnlandschap een geliefde filmlocatie. Vervolgens naar Aït Ben Haddou, de mooiste kasba van het land. De inmiddels vrijwel verlaten woonburcht ligt schilderachtig in een dal en als aan het einde van de dag de zon de kasba in felle kleuren zet is de burcht op z'n mooist. Diner en overnachting in hotel Dar Mouna.

Dag 8: Aït Ben Haddou - Kasbah du Toubkal (ca. 240km, 5 uur rijden)
Via de Hoge Atlas maakt u vandaag een schitterende bergtocht naar Imlil en passeert u bergen van 3000 tot 4000m. De berbers in deze streek dragen kleurrijke kleding en wonen in traditionele boerendorpjes, die spectaculair tegen steile berghellingen liggen. Met daarnaast groene landbouw terrassen waar in de zomermaanden gerst, tarwe, maïs en aardappelen verbouwd worden. In het dorpje Imlil wordt u afgezet en neemt u afscheid van uw chauffeur waarna u een wandeling maakt naar uw hotel Kasbah du Toubkal. (LO)

Dag 9: Kasbah du Toubkal
Kasbah du Toubkal, ligt op een uitstekende rots aan de voet van het Atlasgebergte. Het is geen gewoon hotel, maar een ommuurde burcht waar rust, stilte en sereniteit alom aanwezig zijn. De spectaculaire ligging maakt dat de laatste kilometer naar de Kasbah alleen te voet of per ezel af te leggen is. Binnen de muren liggen het hoofdgebouw, verschillende bijgebouwen, een hammam en een binnentuin. Deze omgeving is een fantastisch wandelgebied en het is mogelijk om vanuit Kasbah du Toubkal onder leiding van een gids een halve of hele dag te wandelen. De gids kunt u ter plaatste reserveren. Overnachting in Kasbah du Toubkal. (LO)

Dag 10: Toubkal - Marrakech (ca. 40km)
Een transfer van ca. 2 uur brengt u naar Marrakech, de meest verleidelijke Koningsstad van het land. Hier overnacht u in een sfeervolle Riad (LO)

Dag 11 & 12: Marrakech
Tijdens een stadswandeling ( op dag 10 ) met een lokale gids wordt u wegwijs gemaakt in deze middeleeuwse stad. De medina bestaat uit een wirwar van smalle steegjes met winkeltjes van de verschillende gilden waaronder leerlooiers, koperslagers, houtbewerkers, juweliers en schoenmakers. Aan het einde van de dag, als de ondergaande zon de stad dieprood kleurt beginnen de voorstellingen op het stadsplein Jmaa el Fnaa met acrobaten, slangenbezweerders en sprookjesvertellers. Overnachting in uw sfeervolle Riad (LO)

Koningssteden, Kasbas en Hoge Atlas Dag 13: Marrakech - Amsterdam
Op eigen gelegenheid vertrekt u naar de luchthaven voor vliegreis per Transavia naar Amsterdam.

Het is mogelijk om eventueel uw verblijf te verlengen in Marrakech of omgeving, dan wel aan zee en/of tegen betalen van een toeslag te vliegen met Transavia vanaf Marrakech naar Amsterdam.

Prijs vanaf €1720 per persoon inclusief:
Op basis van minimaal 2 personen ( korting op aanvraag bij 3 of meer personen )
Vlucht per Transavia Amsterdam-Casablanca en Marrakech-Amsterdam
20kg ruimbagage p.p.,
Luchthavenbelasting en huidige brandstoftoeslagen en eco tax
Verblijf in genoemde riads en kasba hotels of gelijkwaardig.
Maaltijden : 12 x ontbijt en 3 x diner
Transfer airport-hotel in Rabat.
Volle dag stadswandeling Fès met privégids
Halve dag stadswandeling Marrakech met privégids
4wd met Frans of Engels sprekende chauffeur (4 dagen).

Exclusief:
Exclusief entreegelden tijdens excursies.
€ 50 reserveringskosten per boeking.
Niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.  Prijzen en programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.