Golf in Marokko
Steeds meer golfspelers ontdekken Marokko als nieuwe golfbestemming waar inmiddels keuze is uit 21 prachtige golfbanen. Tijdens de 'International Golf Travel Market', het belangrijkste evenement in de golfindustrie, is Marokko in 2010 dan ook terecht uitgeroepen tot meest veelbelovende golfdestinatie van Afrika. Golfliefhebbers vanuit de hele wereld worden aangetrokken door de makkelijke bereikbaarheid, het uitzonderlijke zonnige klimaat, de grote keuze uit prachtige aangelegde golfbanen en last but not least, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor advies met betrekking tot de golfbanen en hotels staan wij graag voor u klaar. En natuurlijk assisteren wij u graag bij de reserveringen van de golfbanen.

Vijf golfbanen rond Marrakech, aan de voet van het Atlasgebergte

Rond de Koningsstad Marrakech liggen in de palmen oases rond de stad vijf fraaie golfbanen, met de spectaculaire contouren van het Atlasgebergte op de achtergrond. Marrakech profiteert bovendien van een perfect winterklimaat om te golf te spelen. Met overdag veelal een stralende zon en een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden.

Golf d'AmelkisGolf d'Amelkis
(27 holes. Par 72. 6657 m)

De golfbaan aan de voet van de Hoge Atlas dateert uit 1995 en werd ontworpen door Cabell B. Robinson.
Met de Atlas op de achtergrond is dit een druk bezocht en spectaculair parcours.
De golfbaan ligt tegenover de Royal Golfbaan van Marrakech en zal binnenkort 36 holes tellen. Marrakech ligt op ca. 10km.

Palmeraie Golf Club Palmeraie Golf Club
(18 holes. Par 72. 6214 m)

Naar ontwerp van Robert Trent Jones werd deze golfbaan in 1992 geopend met meren, fairways, greens en bunkers. Dankzij het veelzijdige parcours komen spelers van elke handicap hier ruimschoots aan hun trekken. Indien u verblijft in Pavillon du Golf dan geniet u gratis onbeperkt gebruik van de golfbaan. Marrakech ligt op ca. 10km.

Royal Golf de Marrakech Royal Golf de Marrakech
(27 holes. Par 72. 5888 m)

De oudste golfbaan dateert uit 1920 en werd ontworpen door Arnaud Massy en heeft 3 parcoursen. Het ligt in een betoverende omgeving met cipressen, palmbomen, olijfbomen en citrusbomen. Het parcours is onlangs uitgebreid en telt nu 27 holes. Marrakech ligt op ca. 10km.

Al Maaden Golf Al Maaden Golf
(18 holes Par 72, 6644 m).

Het splinternieuwe golf resort beschikt over een 18 holes golfbaan ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Kyle Phillips. Met rechtlijnige bunkers, water hindernissen en greens die de baan een specifiek, eigentijds karakter geven. Marrakech ligt op ca. 10km.

Samanah Country Club Samanah Country Club
(18 holes Par 72, 6735 m)

Geopend in oktober 2009 en ontworpen door Jack Nicklaus. De baan ligt op ca. 25km van Marrakech en is toegankelijk voor spelers van alle niveaus en heeft een geavanceerd water en drainage systeem (PGA-norm) en de greens zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Klik hier om de zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de
omgeving van de prachtige golf banen van Marrakech te bekijken.


Tien golfbanen aan de kust

Met een kustlijn van meer dan 1000 km is het niet verwonderlijk dat zich hier enkele van Marokko's mooiste banen bevinden.

Royal Golf de Tanger Royal Golf de Tanger
(18 holes. Par 70. 6100 m)

Het natuurlijke en Britse karakter van de golfbaan die in 1914 door Cotton Pennink is ontworpen, is goed behouden gebleven. Bewonder de mooie belvédère van het clubhouse en het prachtige uitzicht op de green van hole nummer 5, die het hoogste punt van het parcours vormt.

Royal Golf de Cabo Negro, Tetouan Royal Golf de Cabo Negro, Tetouan
(18 holes. Par 72. 6834 m)

Deze golfbaan, in 1976 door Hawtree & Sons ontworpen en later door Cabell B. Robinson verbeterd, ligt bij Tetouan, op 50km van Tanger. De golfbaan ligt tegen de hellingen van het Rifgebergte en kijkt uit over de Middellandse zee.

De Royal Golf Dar Es Salam Rabat De Royal Golf Dar Es Salam Rabat
(45 holes. rood parcours par 73-6702m, blauw parcours par 72-6220m,groen parcours par 32-2060 m)

De golfbaan waar de beroemde Trophée Hassan II gespeeld wordt, werd in 1971 geopend naar ontwerp van Robert Trent Jones. De mooiste fairways zoeken hun weg tussen palmbomen en Romeinse ruïnes.

Royal Pullman, El Jadida Royal Pullman, El Jadida
(18 holes, Par 72 6685 m)

Een uurtje rijden ten zuiden van Casablanca ligt in de baai van El Jadida één van de mooiste golfbanen van Marokko. Aangelegd door Cabell B. Robinson in een bosrijke omgeving en met drie holes met uitzicht over de oceaan.

Mazagan Golf Club, El Jadida Mazagan Golf Club, El Jadida (18 holes, Par 72 4719-6885m) The Mazagan Golf Club is een ontwerp van Gary Player en wordt geleid door Troon Golf, wat garant staat voor een persoonlijke service and warm welkom. Het is de langste golfbaan van Marokko met verschillende tee's, waar spelers van diverse niveaus terecht kunnen.

Klik hier om de zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de
omgeving van de prachtige golf banen van El Jadida te bekijken.


Mogador Golf, Essaouira Mogador Golf, Essaouira
(18 holes, Par 73 6191 m)

Splinternieuwe baan naar ontwerp van Gary Player op 3km afstand van de Medina van Essaouira en 4km van het strand.
De eerste van twee 18-holes banen is nu open en de tweede golfbaan dat nu nog onder constructie is zal openen 2010.

Klik hier om de zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de
omgeving van de prachtige golf baan van Essaouira te bekijken.


Royal Golf d'Agadir Royal Golf d'Agadir
(9 holes. Par 36. 2934 m)

Een van de oudste banen van het land en het eerste hole werd in 1951 aangelegd door een Schot die Wilson heette. De overige acht werden aangelegd door Kolonel Majoor Kamili. Het parcours is een wandeling te midden van sparren, eucalyptusbomen en mimosa.

Golf des Dunes - Agadir Golf des Dunes - Agadir
(27 holes. Par 108 voor alle niveaus. 3068 m. 3124 m. 3175 m)

Deze golfbaan werd in 1991 aangelegd door Cabell B. Robinson en bevindt zich in een bosrijke omgeving. De baan is geschikt voor spelers van alle niveaus. Er zijn drie parcoursen: Eucalyptus, Oued en Tamaris.

Golf du Soleil - Agadir Golf du Soleil - Agadir
(27 holes. Par 72. 6100 m)

Aangelegd in 1999 door Muela en Courbin met 36 holes. Het terras van het clubhuis biedt uitzicht op de omliggende diverse holes. Net als Golf les Dunes ligt de hele baan in een bosrijke omgeving. Het terrein is voor het grootste deel vlak met hier en daar een verhoging.

Golf de l'Ocean - Agadir Golf de l'Ocean - Agadir

Niet direct aan de oceaan maar er wel dichtbij ligt deze splinternieuwe 27-holes golfbaan. Vergeleken met de andere banen heeft deze baan een meer open karakter, er zijn de nodige (palm-)bomen tussen de holes maar de baan ligt niet echt in een bosrijke omgeving.

Klik hier om de zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de
omgeving van de prachtige golf banen van Agadir te bekijken.

Overige banen

De Royal Golf de Fès (18 holes. Par 72. 6542 m)
is door Cabell B. Robinson ontworpen in een prachtige olijfgaard. Heuvelachtig parcours met meren en gigantische bunkers (de grootste heeft een oppervlakte van 1200 m2!).

De Royal Golf de Meknès (9 holes. Par 36. 2610 m)
is in 1969 geopend. Het parcours heeft veel cachet, met muren waarachter het club-house schuil gaat en uitzicht op de minaretten van de medina. De golfbaan is 's avonds verlicht, zodat ook na zonsondergang gespeeld kan worden!

Royal Golf de Benslimane (27 holes. Par 72 en 36. 6065 en 2990 m)
diep ademen in een bos met kurkeiken en eucalyptusbomen.

Royal Golf d'Anfa (9 holes. Par 35. 2700 m)
een parcours bij Casablanca.

Royal Golf de Mohammedia (18 holes. Par 72. 5870 m)
uitzicht over zee en zijwind. Ontworpen in 1930.