Kamelentocht Marokko
Muren van Marrakech
Berberman
 
 
 

4-daagse privé reis langs de kasba's per 4wd met chauffeur

Ouarzazate Verlengingsreis
Deze bijzondere verlengingsreis is zeer geschikt voor reizigers die naast een bezoek aan Marrakech ook comfortabel willen kennismaken met de mooie natuur van Marokko. In een woestijnachtige omgeving vol indrukwekkende kasba's contrasteren de felgekleurde rivieroases met ontelbare palmbomen met de omgeving.

Dag 1: Marrakech - Ait Ben Haddou (ca. 6 uur rijden, 204 km)
Vandaag wordt u opgehaald in Marrakech door uw chauffeur voor een rit , gedeeltelijk "off the road" door het Atlas gebergte en over de Tizi-n-Tichka Pas naar Ait Ben Haddou. Deze inmiddels vrijwel verlaten woonburcht ligt schilderachtig in het dal van de Assif Mellah. De door UNESCO gerestaureerde 18e eeuwse kasba is door zijn bijzondere ligging een geliefde filmlocatie. Aan het einde van de dag als de rust is weergekeerd en de zon het landschap in een warme gloed doet opkleuren, is de burcht op z'n mooist.
Diner en overnachting in Hotel Dar Mouna met een fraai uitzicht over Aït Ben Haddou.

Dag 2: Ait Ben Haddou - Zagora - Mhamid (ca.7 uur rijden, 280 km)
Vanuit Ait Ben Haddou rijden we naar Ouarzazate, de laatste garnizoensplaats voor het begin van de Sahara. De plaats heeft een karakteristieke bouw en een filmmuseum en wordt ook wel het Hollywood van Marokko genoemd. De reis gaat verder naar Zagora via de indrukwekkende Draa vallei met ontelbare palmbomen en kasba's. De auto verlaat het asfalt en rijdt in alle rust over de linkeroever langs de rivier en door kleine dorpjes. In het stadje Zagora begint de karavaansroute naar Timboektoe in Mali en hier worden de afstanden niet meer in kilometers maar in kamelendagen aangegeven. Mhamid Het eindpunt van deze dag is het kleine dorpje M'hamid, gelegen aan de rand van een oase en de Sahara. Vanaf hier gaat de reis "off the road" naar het tentenkamp . Wandelend of per kameel, maakt u een prachtige tocht van ongeveer 1,5 uur door de palm oase, door kleine dorpjes en de woestijn. Diner en overnachting in het tentenkamp, maar u kunt eventueel ook overnachten in een hotel in Mhamid.

Dag 3: Mhamid - Zagora - Ouarzazate (ca. 6 uur rijden, 250km)
Na het ontbijt keert u per landrover vanuit Mhamid via de "Draa Vallei" terug naar Ouarzazate. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de pottenbakkers van Tamegroute of het zilver dorpje Amezraou net vóór Zagora. Ouarzazate is een voormalige garnizoensstad van het Franse vreemdelingenlegioen. Het is de poort naar de woestijn en er heerst in het grensstadje een speciale sfeer die onmiskenbaar wijst naar de oostelijk gelegen Sahara.
Er is een kleine overdekte markt waar naast sieraden en kleding ook veel ambachtelijk gemaakt smeed- en houtwerk wordt aangeboden. De fraaie kasba van Taourirt is de belangrijkste bezienswaardigheid en geeft een goed beeld van de rijkdom van de voormalige rijke bewoners. Diner en overnachting in Dar Kamar, een van de meest sfeervolle kasbah hotels van Ouarzazate.

Dag 4: Ouarzazate
Transfer naar de luchthaven van Ouarzazate.

De prijs voor dit verlengingsarrangement vanaf € 460 p.p.
Rondreis Marokko Op basis van 2 personen en incl.:

 3 dagen transport per 4WD met lokale Frans / Engels sprekende chauffeur
 2 overnachtingen in genoemde sfeervolle hotels of gelijkwaardig op basis van halfpension.
 1 overnachting in tentenkamp op basis van halfpension
 kamelentocht naar het tentenkamp Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de rondreizen.
 op dag 4 een transfer naar de luchthaven

Exclusief::
  € 50 reserveringskosten per boeking.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen, korting op aanvraag wanneer u met meer personen reist.